Anàlisi d’un obstacle didàctic: Convexitat i concavitat d’una funció en un intervalo

A2/0B11 - Divendres, 19 d’octubre, 20:00-20:30

Nivell educatiu: Batxillerat

Aquest treball s’integra en una problemàtica més general que té com objectiu estudiar la idea d’obstacle cognitiu amb la finalitat de prendre consciència de l’obstacle, de quin és el concepte pretès, que és el que l’obstacle impedeix comprendre, quines són les xarxes associades i quines són les possibilitats de superar eixe obstacle. Analitzarem definicions de diccionaris, llibres d’art, llibres de matemàtiques, llibres d’economia i diferents llibres de text. Els resultats indiquen que: 1) els diccionaris consultats presenten anàlogues definicions; 2) els llibres d’art presenten anàlogues definicions; 3) els de matemàtiques presenten diferents definicions; 4) diferents d’economia presenten anàlogues definicions; 5) diferents Universitats presenten diferents conceptes de concavitat i convexitat.

Joan Pons i Tomàs
Professor jubilat de l’IES Mutxamel - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Fernando Arenas Planelles
IES L’Alluser de Mutxamel – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Additional information