XXIV OLIMPÍADA MATEMÀTICA


Convocatòria de la Fase Comarcal 2013

1.- Convoca : Societat d' Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi".

2.- Organitza : Assemblea Provincial d'Alacant de la Societat "Al-Khwarizmi".

3.- Participants: L’alumnat matriculat en Tercer Cicle de Primària (5è. i 6è.) i en E.S.O. per al curs 2012 – 2013 en Centres Públics i Privats de la província d'Alacant. Els alumnes queden agrupats en tres nivells:

 • Primer Cicle ESO (A)
 • Segon Cicle ESO (B)
 • Tercer Cicle de Primària (C).

4.- Objectius de l’Olimpíada Matemàtica:

 • Divulgació de les matemàtiques a través de la resolució de problemes.
 • Afavorir una actitud positiva cap a les matemàtiques entre l‘alumnat i la societat en general.
 • Potenciar el gust per la resolució de problemes a través d’una activitat formativa, lúdica i creativa.
 • Desenvolupar capacitats d’intuïció, raonament, imaginació i deducció.
 • Fomentar la convivència, l’intercanvi d’idees i amistat entre estudiants i professorat.
 • Divulgar les proves proposades amb l’objectiu d’oferir material de recolzament al professorat de Matemàtiques i incorporar l’ús de les tecnologies imperants a les classes de matemàtiques.

5.- Desenvolupament: L’Olimpíada consta de vàries fases: Comarcal, Provincial, Autonòmica i Nacional.

 • A la Fase Comarcal se seleccionaran 30 participants per nivell, que passaran a la Fase Provincial. La Fase Comarcal consistirà una prova de caràcter individual. Se celebrarà el dissabte 27 d'Abril de 2013 pel matí a les diferents seus designades per l’organització.
 • La Fase Provincial consistirà en una Jornada festiva i matemàtica, amb una prova individual i una prova per equips, i se celebrarà al llarg del dissabte 18 de maig de 2013 en L'Alfàs del Pi. A la Fase Provincial se seleccionaran 8 finalistes per nivell, que passaran a la fase Autonòmica.
 • La Fase Autonòmica consistirà en la participació d’un cap de setmana de convivència amb proves individuals i per equips a Alacant, seu a determinar, i se celebrarà els dies 1 i 2 de Juny de 2013. A la Fase Autonòmica se seleccionaran 3 participants de 2on. d'ESO que passaran a la Fase Nacional.

6.- Fase Comarcal.

Per a inscriure’s a la XXIV Olimpíada Matemàtica l’únic requisit és estar matriculat durant el curs 2012-2013 en el curs corresponent al nivell, i pagar els drets d’inscripció. Cada participant en la Fase Comarcal de l’Olimpíada Matemàtica haurà de pagar 5€ de drets d’inscripció, en els quals s’inclouen: samarreta commemorativa de l’Olimpíada, material i record de participació. Caldrà ingressar per transferència la quantitat corresponent al total dels alumnes del mateix Centre al següent número de compte de Banco de Sabadell: 0081-1327-44-0001000408, indicant en la referència el nom del Centre i poble així com el Codi de Validació que vos donarà el formulari quan feu la inscripció. Els Centres únicament podran presentar aquell número d’alumnes dels que tinguen pagada la seua inscripció.

Demanem als professors fer una selecció prèvia dels alumnes que representaran al seu col·legi o institut, en una activitat a desenvolupar al propi Centre. També demanem ens indiquen quants seran els professors acompanyants així com totes les seues dades. De cada Centre es podran presentar, com a màxim, 6 alumnes per a cada nivell.

7.- Procés d'inscripció

El professor o professora responsable de l’activitat omplirà el formulari d’inscripció ‘on line’ amb la relació de participants, i posteriormen farà el pagament dels drets d’inscripció abans del 13 d'abril de 2013 pel TOTAL dels alumnes inscrits en una única transferència posant en el concepte el nom del Centre educatiu, població i Codi de Validació. El formulari està al requadre que trobaràs un poc més endavant. Es demana:

- Les dades del centre.
- Nom, cognoms i DNI del professorat acompanyant.
- Nom, cognoms, curs de cada alumne i telèfon de la família.

Caldrà elegir a quina de les tres seus el Centre té preferència per a participar a la Fase Comarcal: Petrer, L'Alfàs del Pi o Mutxamel. Una volta tancat el període d’inscripció, no s’admetran modificacions ni canvis a la llista d’inscripcions. L’organització demana al professorat posar la màxima cura a l'hora d'omplir el formulari electrònic, i consultar al mateix si totes les dades incloses són les correctes, per tal de contrastar les possibles errades i evitar dades personals erròniament escrites o alumnes que no s'han inclòs a la base de dades. L'organització queda exclosa de qualsevol responsabilitat al respecte per l'incompliment d'aquesta formalitat.

Una volta celebrada la Fase Comarcal, el Jurat designat per la SEMCV designarà entre tots els participants a les diferents Seus a 30 participants per nivell com a seleccionats per a participar en la Fase Provincial. La informació es farà pública a la pàgina web de la Societat al llarg de la setmana següent a la celebració de la fase comarcal. Demanem al professorat dels alumnes seleccionats ens avisen de qualsevol baixa en el cas de no poder assistir a la següent fase, per tal de substituir a l’alumne absent per un reserva.

(http://www.semcv.org/inscripcion/inscripcion.php)

Per a qualsevol dubte o consulta es poden dirigir a nosaltres per correu electrònic:

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

8.- Programa de la Fase Comarcal:

Els centres educatius de la província d'Alacant podeu participar en la convocatòria de la nostra província. Enguany la fase comarcal serà el dissabte 27 d'abril a les següents seus:

L´ALFÀS DEL PI

I.E.S. “L’ALFÀS”
Avgda. de la Constitució, s/n
Tl.: 966860315

MUTXAMEL

I.E.S. L'Allusser
C. Tirant Lo Blanc, 11
03110 - Mutxamel
Tl: 965 95 13 82

PETRER

C.P. “Reina Sofía”
Avda. Reina Sofía, 100 (Pròxim al parc “9 d’Octubre”)
Tl: 965377171

Horari:

9:30 Presentació dels inscrits. Lliurament de samarreta i record de participació.
10:00-11:30 Prova individual
11:30. Esmorzar amb refresc i final

Per a resoldre les activitats proposades es demana que cada alumne porte aquell material que considere precís: bolígraf, llapis, goma, regla, compàs, calculadora... Atenció: no estarà permès les llistes amb fórmules en cap prova, provocant la desqualificació a qui no respecte aquesta norma.

IMPORTANT: No estarà permès l’ús de mòbil ni de aparells de música durant les proves, pel que aconselleu que millor no els porten. Insistiu en que quan contesten les proves, raonen al màxim i expliquen el que fan i com ho fan, ja que el jurat podrà valorar millor la seua resposta.

9.- Fase Provincial:

DATA

18 de maig de 2013

LLOC DE REALITZACIÓ

L'Alfàs del Pi

10.- Fase Autonòmica:

Setanta-dos finalistes participaran en una convivència matemàtica de cap de setmana mentre resolen unes noves proves Matemàtiques. Els classificats de cada nivell representaran a les seues províncies en la Fase Autonòmica.

Els tres finalistes de primer cicle d’E.S.O millor classificats en la fase Autonòmica de la Comunitat Valenciana, sempre que complisquen els requisits exigits, participaran en la XXIV Olimpíada Matemàtica Nacional, convocada per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques, que se celebrarà a ANDORRA del 24 al 28 de Juny de 2013.

 • FASE AUTONÒMICA

DATA

1 i 2 de juny de 2013

LLOC DE REALITZACIÓ

Benidorm

11.- Puntualitzacions :

1.- Si per altres compromisos algun participant no pogués presentar-se el dia de la convocatòria, quedaria autodescalificat.

2.- Els participants hauran de presentar-se amb el material habitual per a la realització d’una prova escrita de matemàtiques.

3.- La Societat "Al-Khwarizmi" pot modificar les dates i seus anunciades en el supòsit de presentar-se dificultats d’organització. En aquest supòsit s’avisaria telefònicament als afectats.

4.- Els desplaçaments a les seus corresponents, dins de la Comunitat, correran a càrrec dels participants. El desplaçament a l’Olimpíada Nacional corre a càrrec de la Societat d´Educació Matemàtica "Al-Khwarizmi".

5.- El allojament i manutenció de la fase autonòmica corren per compte de la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi".

6.- A la fase Nacional, els 3 finalistes seleccionats, aniran acompanyats per una persona designada per l’organització.

7.- La participació en l’Olimpíada Matemàtica suposa l’acceptació de les bases.

8.- La interpretació de les bases correspon a la Societat d’Educació Matemàtica "Al-Khwarizmi".

Additional information