Jornades d'Educació Matemàtica

La Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi" organitza cada dos anys unes Jornades d'Educació Matemàtica amb l'ànim d'oferir als professors i investigadors valencians una eina de reflexió, informació, debat i recerca de solucions als reptes que planteja l'Aprenentatge i l'Ensenyament de les Matemàtiques. Les Jornades suposen un punt de trobada de professionals, tant de l'ensenyament universitari com del no universitari, on s'ofereixen els últims descobriments sobre didàctica de les matemàtiques, els nous materials didàctics i l'ús de les tecnologies de la informació y la comunicació (software de matemàtiques, Internet, calculadores científiques i gràfiques). En totes les edicions anteriors hem comptat amb la col·laboració d'institucions i empreses com les Universitats de València, Castelló i Alacant, les Diputacions i Ajuntaments de les localitats on se celebren, editorials i empreses que ens han donat el seu suport.

19jaem

Les Jornades sobre l'Aprenentatge i l'Ensenyament de les Matemàtiques (JAEM) , convocades cada dos anys per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques (FESPM) , celebraren la seua dinovena edició a A Coruña entre el 3 i el 6 de juliol de 2019.

La Asociacion Galega de Profesores de Educación Matemática (AGAPEMA) és la societat organitzadora en esta ocasió.

https://www.19jaem.org/es/

19jaemtuit

"Ha estat un part llarg però, per fi, tenim nova web i obert el termini d'inscripcions de les #19jaem19. Us esperem al juliol a A Coruña."

Obert el termini d'inscripció en les 19JAEM.

https://www.19jaem.org/es/

 

 Conferència a càrrec de Ferran Ruiz Tarragó (President del Consell Escolar de Catalunya 2011-2016), inclosa dins la 14a Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques: Xarxes per comunicar, compartir i cooperar en l’educació matemàtica.

Xarxa2 300x222conferencia 14jornada

https://youtu.be/ZQ5BPIO9GyI

La Jornada se centra en les xarxes de mestres i professors, una eina al servei de l’educació de les matemàtiques que, segons els organitzadors, cal difondre perquè permeten compartir i construir coneixement de manera col·lectiva i, per això, canvien i amplien la manera d’aprendre, marquen tendències que la mateixa comunitat autoregula, i admeten diferents graus d’implicació dels usuaris.

L'acte va tenir lloc el 30 de setembre de 2017 a la Sala Prat de la Riba de l'IEC

 

Xarxes per comunicar, compartir i cooperar en l’educació matemàtica

Xarxa2 300x222Dissabte, 30 de setembre de 2017

Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, Barcelona)

Organitzen: Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), Federació d’Entitats d’Ensenyants de Matemàtiques de Catalunya (FEEMCAT), Societat Balear de Matemàtiques Xeix (SBM Xeix), Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Kwarizmi (SEMCV)

La inscripció estarà oberta del 10 al 27 de setembre.

Programa XIV Jornada 2017

Web de la jornada:
 http://feemcat.org/14-jornada-densenyament-de-les-matematiques/

 

El pròxim mes de maig se celebraran a València les V Jornades de Modelització Matemàtica. Enguany les Jornades de Modelització tindran dos parts diferenciades.

jornadas modelizacion

  • La primera part, que se celebrarà des del dijous 12 al matí fins al divendres 13 al migdia, estarà enfocada a l'ús de la modelització matemàtica en l'Educació Superior.
  • La segona part, que començarà el divendres a la vesprada i finalitzarà el dissabte s'integrarà amb l'I Congrés CTEM de la Comunitat Valenciana i estarà enfocada a discutir sobre l'ús de la modelització en Educació Primària i Secundària.

Podeu consultar tota la informació relativa a les V Jornades de Modelització en la web http://jornadasmoma5.blogs.upv.es

I tota la informació de l'I Congrés CTEM de la Comunitat Valenciana en la web http://mestreacasa.gva.es/web/congresctem/inici

Primer anunci del Congrés Català d'Educació Matemàtica, C2EM.

Construir matemàtiques, compartir per aprendre

logo web c2em

El C2EM es celebrarà del dilluns 11 de juliol al dimecres 13 de juliol de 2016 a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. Està previst que la majoria dels actes es realitzin a la Facultat de Matemàtiques i al paranimf.

La inscripció a les jornades es podrà fer a través de la web http://c2em.feemcat.org a partir del mes de gener.

El proper 3 d'octubre tenim a Barcelona la XII Jornada Conjunta d'Ensenyament de les Matemàtiques, en la que la nostra Societat col·labora des de fará uns anys.

MATEMÀTIQUES. ARA HO VEIG!

cartell pet b2574

logofeemcat3

La FEEMCAT ens informa que ha posat en marxa l'organització del Congrés Català d'Educació Matemàtica, C2EM, que es celebrarà el mes de juliol de 2016.

Ens comunica, Victòria Oliu, Presidenta de la FEEMCAT,

Hem reunit un magnífic equip amb una gran il·lusió i moltes ganes de treballar per obrir nous camins de comunicació i intercanvi entre el professorat de matemàtiques de tots els nivells educatius. L'organització d'aquest congrés obeeix sobretot al desig que es va fer evident a la trobada d'entitats que va tenir lloc el dia 25 d'octubre del 2014, organitzada també per FEEMCAT.
Esperem que aquest esdeveniment representi una important oportunitat de reflexió i replantejament compartit per a tots els professionals de l'educació matemàtica del nostre país.

Carta de presentació.pdf 

Més informació: http://feemcat.org

SCMAmbText

La SCM ens informa de la 18a Trobada Matemàtica de la Societat Catalana de Matemàtiques

Matemàtiques: Sistemes de votació i processos electorals

que es celebrarà el dia 25 de juny de 4 a t de la vesprada a la sala Pere i Joan Coromines de la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, C/ Carme 47, Barcelona.

Un tema molt adient als temps que corren.

Més informació: http://blogs.iec.cat/scm/activitats/trobada-scm-2011/

cartell 5a

Els propers 14 i 15 de febrer de 2015, tindrà lloc a la Safor la V Trobada de Societats de Matemàtiques de parla catalana.

Aquestes trobades periòdiques cerquen reforçar els llaços entre societats germanes tant a nivell geogràfic com cultural.

Com ja sabeu, ja fa anys que  l'SEMCV Al-Khwarizmi participen en la jornada conjunta que es realitza cada any a finals de setembre en la seu de l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona. Així mateix, el premi en innovació didàctica matemàtica Maria Antònia Canals, de periodicitat bianual, és fruit d'aquestes trobades.

A la trobada hi participaran membres de les diferents juntes directives de la Societat Catalana de Matemàtiques, la Federació d'Entitats d'Educació Matemàtica de Catalunya, Societat Balear de Matemàtiques-XEIX i de la pròpia la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwarizmi.

Programa

logo 17JAEM

Les Jornades sobre l'Aprenentatge i l'Ensenyament de les Matemàtiques (JAEM) , convocades cada dos anys per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques (FESPM) , celebraren la seua dessetena edició a Cartagena entre el 5 i el 8 de juliol de 2015. La Societat d'Educació Matemàtica de la Regió de Múrcia (SEMRM) és la societat organitzadora en esta ocasió.

logo-semrm

Les 17 JAEM ja tenen pàgina web disponible en: http://17jaem.semrm.com

 

 

 

Segones Jornades Virtuals en Didàctica de l'Estadística, Probabilitat i Combinatòria

2jornadas estadistica

Organitzades pel Grup d'Investigació en Didàctica de l'Estadística, Probabilitat i Combinatòria de la Societat Espanyola d'Investigació en Educació Matemàtica (SEIEM) i el Grup d'Educació Estadística de la Universitat de Granada, amb caràcter iberoamericà, que se celebraran de manera virtual del 10 al 12 d'abril de 2015.

 En la web de les jornades (www.jvdiesproyco.es), podràs trobar tota la informació necessària per a participar.

Subcategories

Additional information