Els nostres amics d’ABEAM ens conviden a participar en la XVI Jornada Didàctica Matemàtica.

Benvolgut, benvolguda:

El proper dissabte dia 9 de novembre tindrà lloc la XVI JORNADA DIDÀCTICA MATEMÀTICA D'ABEAM a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (C/. Pau Gargallo, 5, Barcelona). Reserveu-vos la data!

La jornada inclou la ponència Fotografia matemàtica: una font de recursos didàctics a càrrec del Grup de Fotografia Matemàtica d’ABEAM on ens animaran a utilitzar la fotografia matemàtica com un eina didàctica que obri a l'alumnat la curiositat per conèixer quin és l'entrellat de la bellesa que ens envolta. Després en Daniel Ramos i l’Enric Brasó del MMACA ens presentaran L’esfera terrestre,on ens ensenyaran el mòdul guanyador del concurs Matemàtiques del Planeta Terra organitzat per l’UNESCO i aplicacions didàctiques per l’aula.

Després de l'esmorzar continuarem amb un seguit de ponències que es presenten simultàniament en dos torns. En el primer torn: Una experiència a l'aula: Entusiamat, a càrrec d’Olga Casaban; Quan la calculadora són els dits. Càlcul mental i “digital” a càrrec de Robert Escribano; Com omplir un centre d’il·lusions òptiques?, a càrrec Fuensanta Marin i Sergi Múria; Taller de puzles geomètrics, a càrrec de Joan Folguera. El 2n torn inclou les ponències següents: Contes matemàtics, a càrrec de Anna Camps, Sandra Paradell, Elisabet Quintana, Roser Ramon i Anna Sistaré; Contents de viure les matemàtiques, a càrrec de Ramón Martí i Mikel Martín; Sense conflicte no hi ha matemàtiques, a càrrec d’Andrea Richter, Anton Aubanell i Sergi del Moral; Màgia matemàtica, a càrrec de Fernando Blasco.

Per la tarda, l’Associació Catalana de GeoGebra (ACG) ha preparat una Mostra d’apliacions del GeoGebra on els participants, com a visitants d’una fira, podran passar, de manera rotatòria, per les paradetes a tastar algunes de les diferents varietats del producte. Les sis paradetes estaran dedicades a PrimàriaCAS3DGeometriaProbabilitat i Estadística iFuncions i gràfiques. A les paradetes hi tindrem a Albert Garcia,  Carles Giménez, Bernat Ancochea, Joana Villalonga, Antoni Gomà i Pep Bujosa.

L’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) de la Universitat Politècnica de Catalunya participa en l’organització i l’assistència dóna dret a obtenir una certificació de 6 hores de formació reconeguda pel Departament d'Educació.

En el nostre espai web podreu trobar el programa on consultar els horaris, els resums de les ponències i altres detalls referents a la jornada, així com l'enllaç a la inscripció que serà del 21 d'octubre al 7 de novembre: http://abeam.feemcat.org/course/view.php?id=28.

La inscripció és gratuïta per a les persones associades a ABEAM, FEEMCAT, SCM, SEMCV, SBM-XEIX i poden assistir gratuïtament fins a dos professors dels centres associats. També és gratuïta per a estudiants (veure detalls en el formulari d'inscripció a partir del 21 d’octubre). El preu de la inscripció és de 12€, que s’abonarà el mateix dia de la Jornada i és acumulable com a quota anual d’ABEAM (40€), si opteu per associar-vos.

Salutacions cordials,

La junta d'ABEAM

Informació en pdf

Additional information