La calculadora com a recurs didàctic a l'educació primària

A2/0C04 - Dissabte, 20 d’octubre, 16:00-17:00

Nivell educatiu: Primària

El treball amb materials manipulatius, estratègies per a treballar de forma col·laborativa o la resolució de situacions de la vida quotidiana formen part del dia a dia en l’aula de matemàtiques de primària. L’ús de la calculadora en el procés d’aprenentatge des dels primers nivells educatiusconjuga perfectament aquests aspectes on a més a més la majoria dels organismes internacionals com ara l’ICMI (The International Commission on MathematicalInstruction), NCTM (theNationalCouncil of Teachers of Mathematics), el Informe Cockcroft...es mostren a favor d’aquesta eina. La majoria de les conclusions de les investigacions sobre l’ús de les calculadores reflecteixen una millora en l’actitud cap a les matemàtiques, les destreses personals de càlcul, i la comprensió i la resolució de problemes.

Amb l’objectiu d’oferir al professorat materials que puguen utilitzar a l’aula, des de fa un any la FESPM promou un grup de treball de calculadores, en format de seminari, on s’elaboren materials que es porten a l’aula.
En aquest taller es treballaran materials elaborats pels professors del seminari.

 

Inmaculada Vilaplana
CEIP El palmeral (Alacant) – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Lluis Bonet Juan
IES Mare Nostrum (Alacant) – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

M. Teresa Navarro Moncho 
Cefire Científic, Tecnològic i Matemàtic (València) - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Additional information