Anàlisi de la comprensió en estudiants de batxillerat del concepte de límit d’una funció en un punt

A2/0B11 - Divendres, 19 d’octubre, 18:30-19:00

Nivell educatiu: Batxillerat

Aquest treball s’integra en una problemàtica més general d’aspecte cognitiu que té com objectiu comprendre les dificultats que els estudiants d’educació post-obligatòria tenen en la comprensió del límit d’una funció. La comunicació es centra en les entrevistes de 21 estudiants seleccionats entre 129 que respongueren a un qüestionari. Els resultats indiquen: 1) la lectura adequada de taules de dades i el càlcul de valors d’una funció afavoreix la compressió de la noció de límit; 2) les imatges del concepte de límit que mostren els estudiants estén associades: a) al valor de la funció en el punt; b) el límit no es pot assolir; c) la gràfica de la funció passa pel punt; 3) la capacitat que faculta als estudiants per afirmar que el límit no existeix, quan les aproximacions laterals no coincideixen, evidencia una característica rellevant de la imagen del concepte de límit.

 

Joan Pons i Tomàs
Professor jubilat de l’IES Mutxamel - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Julia Valls González
Universitat d’Alacant- Departament de Didàctica. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Salvador Llinares Ciscar
Universitat d’Alacant- Departament de Didàctica. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Additional information