icmat logo

l'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT) ens informa de dos projectes de divulgació molt interessants per a aplicar en l'aula amb el nostre alumnat:

  • Mi Científica Favorita
  • It’s a risky life! 

Mi Científica Favorita és un dels projectes de divulgació i de gènere amb el qual es pretén assenyalar la contribució de les dones a la ciència gràcies al treball i la col·laboració d'alumnat i professorat de 5º i 6º de primària, investigadors i divulgadors. El resultat final és un llibre que mostra en diferents formats (còmic, dibuix, il·lustració, etc.) la vida i obra de dones científiques.

Els objectius principals de “Mi Científica Favorita” són fer visible el paper de les dones en la ciència i el foment de les vocacions científiques entre xiquets i xiquetes per igual.

Podeu consultar tant l'enllaç a la primera edició (ja està en marxa la publicació del segon llibre) com a la pàgina web on trobareu tota la informació relacionada amb el projecte:

 

“It’s a risky life!” és un altre dels projectes de divulgació, dirigit a públic jove. És una sèrie audiovisual de vuit capítols en els quals es mostren conceptes matemàtics essencials sobre l'anàlisi de risc i la seua influència en la societat, protagonitzada per David Ríos, director de la Càtedra AXA-ICMAT de Riscos adversaris.

Amb un to humorístic i desenfadat es presenten temes com la seguretat, la presa de decisions, la incertesa o l'aversió al risc amb una perspectiva matemàtica. Després de cadascun dels episodis es llança un repte que cerca fer reflexionar a l'espectador sobre les nocions de risc en situacions quotidianes. També estan disponibles les solucions als mateixos.

Els enllaços tant als vídeos com a la pàgina web en la qual trobareu tota la informació relacionada amb el projecte:

 

Additional information