Notícies

 

 

alkhwarizmi logo 2Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana “Al-Khwarizmi”
Secretaria General

 

València, a 12 de març de 2020

 

Estimat/da company/a.

            Com saps tenim planificada la realització de la fase comarcal de la XXXI Olimpíada Matemàtica 2020 per al proper 4 d’abril. La nostra activitat és una proposta educativa per a gaudir de les matemàtiques a través de la resolució de problemes i del contacte amb altres contextos en els que els estudiants han d’interactuar amb companys per a relacionar-se i que els obliga a entrar en comunicació. Des de la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana demanem al professorat que incloguen aquesta activitat dins de la seua planificació del Departament per a que forme part de la PGA del centre, i es convertisca en una activitat extraescolar més. A la vista del comunicat que la Conselleria d’Educació ha enviat a les direccions dels Centres Educatius pel qual decreta la suspensió dels “viatges escolars previstos fora de la població on estiguen situats els centres educatius”, pensem que per responsabilitat ens correspon ajornar la celebració de la fase comarcal per a més endavant, en una data encara per determinar, que ens permeta una celebració amb totes les garanties de seguretat per als alumnes participants com per al professorat i famílies que els acompanyen.

            Esperem comptar amb la vostra comprensió i col·laboració, i quedem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment a través del correu que tenim a cada província per a atendre les qüestions relatives a l’olimpíada matemàtica:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Salutacions i bona sort.

Tomás Queralt
Secretari General de la SEMCV

 

    Les matemàtiques són a tot arreu   

idm314 es logo gray RET

 

La UNESCO ha proclamat el 14 de març com a Dia Internacional de les Matemàtiques. Per a celebrar la bellesa i la importància de les matemàtiques i el seu paper essencial en la vida de tothom, la Unió Internacional de Matemàtiques (IMU) ha portat el projecte a proclamar la UNESCO el 14 de març com a Dia Internacional de les Matemàtiques (IDM).

El 14 de març ja es coneix com a Dia Pi i se celebra a molts països del món. La celebració de les IDM amplia el dia Pi per incloure tot l’espectre de les matemàtiques.

Com que el 14 de març de 2020 és un dissabte, el llançament oficial internacional tindrà lloc el divendres 13 de març del 2020. Hi haurà dos esdeveniments de llançament internacional paral·lel, el primer a París a la Seu de la UNESCO i el segon com a acte plenari dins. el proper Fòrum Einstein 2020 (NEF2020 del 10 al 13 de març del 2020) a Nairobi, Kenya.

Per a l'IDM, es convida a persones de tot el món a celebrar-ho. Més de 75 països i 150 organitzacions com a societats matemàtiques, instituts de recerca, museus, escoles i universitats ja anuncien les seves celebracions.

El lloc web de l’IDM és l’eix principal del Dia Internacional de les Matemàtiques, en línia a www.idm314.org.

idm314 es logo color RET

 

 

 

 

ColectivaUtiel

Què té d'especial el dia 14 de març?


Possiblement moltes coses, entre altres raons, perquè tots els dies de l'any són especials. Sí, perquè si existissen dies no especials de l'any, el primer d'ells, per exemple, seria el primer dia no especial de l'any i això ho faría especial, no creus? Però d'entre tots els dies especials de l'any, per als que ens agraden les matemàtiques el dia 14 de març és el més especial, perquè és el dia internacional de π ...

PiDay2019

 

Per la present us convoquem a l’Assemblea Anual Ordinària de la SEMCV que se celebrarà a les instal·lacions de la EPA de Torrent, situada a la plaça San Pasqual, 20, de Torrent, el proper dissabte 12 de gener de 2019 a les 13:00 h. en primera convocatòria i a les 13:30 en segona, amb el següent

ORDRE DEL DIA:

  1. Lectura i aprovació ,si s’escau, de l’acta de l’assemblea anterior.
  2. Informació general per part del president de les activitats que actualment desenvolupa la nostra societat.
  3. Aprovació dels comptes de 2018 i aprovació del pressupost per a l’any 2019.
  4. Elecció de la nova junta directiva.
  5. Precs i preguntes.

En València, desembre de 2018

El Secretari General de la SEMCV
Tomás Queralt

convocatoria oficial pdf

Aprofitem la comunicació per a demanar als Socis que la llista de distribució de la SEMCV necessita tindre actualitzades les adreces del correu electrònic de tots nosaltres, per la qual cosa en el cas de que no rebeu podeu enviar la vostra adreça electrònica a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Subcategories

Additional information